pondělí 21. února 2011

Prodloužení rodičáku versus školka a sobeckost

Opět se blíží období zápisů do  školek.Loni jsem bojovala aby malou vzali což se nepodařilo a ted´když by byla nějaká naděje  jsem si uvědomila ,že vlastně Sabrinku do školky dát nechci.Kristián ani Samík do školky nejsou zralý tak jestli mám doma dva nebo tři nezbedy neni rozdíl.Možná že jsem sobecká ale strach z toho jak se o Sabri postarají a zda jí  budou rozumět převažuje.Přesně za týden je zápis perou se ve mně dvě poloviny jedna si říká chci sní být neustále 24hodin denně nechám si  jí doma- a druhá ,že by potřebovala mezi děti.Ted´kterou poslechnout.Po dlouhé době opět nevím co a jak co by bylo lepší :( Ne pro mě o mě tu nejde.Pokud´poradíte budu ráda.

6 komentářů:

  1. To je těžké rozhodování, ale myslím si, že správně zvolená školka je jen přínosem. Opravdu hodně záleží na přístupu dané školky. Já nedávno řešila, zda pokračovat v docházce v běžné školce nebo přejít do školky speciální. U nás to rozhodl přístup asistentky. Minulý rok jsme měli výbornou asistentku a Sárince zcela stačila školka běžná. Letos je výběr asistentky tak špatný, že raději budeme chodit jinam. Dřív stačil Sárince hlavně pobyt mezi dětmi, osvojit si určité návyky, dnes už potřebuje větší péči, tudíž volím školku speciální. Potřebuje individ. přístup, logopedii a zvýšenou péči. Já osobně bych byla pro školku.

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych teda rozhodně volila školku, pokud máte nárok na asistenta, tak ještě lépe. Pokud je to dobrá speciální školka, tak se jistě postarat budou umět.

    Trošku by sis odpočinula a hlavně bys měla více času na kluky, kteří zrovna také nemají úplně standartní vývoj.

    Držím palce, T.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem pro to mít Jendu doma a věnovat se mu, ale odborníci radí..MUSÍ do kolektivu...a tudíž do školky, prý nejlépe každý den...

    OdpovědětVymazat
  4. Presne tyhle pocity mam ja...jestli ho tam budou do neceho nutit,jestli bude plakat nekde v koute a volat mamu a ja tam nebudu....nocni mura!!! Na druhou stranu ve specialni skolce jsou zkusenosti a vedi, jak s detmi pracovat. Aspon v to pevne doufam. A i na nemluvicich detech pozna clovek, jestli se do skolky tesi, nebo tam chodi s placem. Asi bych skolku zkusila a kdyby to neslo, odlozila o rok. Drzim palecky a at se rozhodnete jakkoliv, urcite to bude spravne.:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj mám autíka (DA)v 3 rokoch nastupoval do bežnej škôlky asistentky som si platila študentky bolo to bez jedinej slzy. 3 mesiace som tam chodila ja potom postupne sme prešli na asistentku. Dosť mu to prospelo, ale žeby napr. reč sa pohla to nie. PReto po 2 rokoch som sa rozhodla ho dať do špeciálnej škôlky respektíve u nás je to niečo ako stacík a neľutujem. Tiež som mala hrozné obavy, že jemu nesadne štruktúra, že bude plakať a oni ho lámať , úplne vyklepaná som sedela doma na telefóne. No a kupodivu tam chodil tak rád, že už z auta utekal. Síce sú tam isté pravidlá a snažia sa deti posúvať, čo sa im nie vždy úplne páči, no na druhej strane to robia s citom a deťom na oplátku dovolia činnosti ktoré milujú. Ja keď som videla videá čo tam syn zvláda a ako super poslúcha ja som neverila že to je moje dieťa.. A to mám autíka s dosť veľkými úzkostami, komplikovanej povahy, ktorý neznesie nátlak. Samozrejme každému dieťatu sedí niečo iné každý rodič má inú predstavu o vedení dietaťa v škôlke, preto je dobré nájsť si také zariadenie kde tie predstavy aspoň trocha naplnia a kde sú ochotní komunikovať. Ja neľutujem. Dokonca už tam chodí do 14,00 nielen na dopoludnie a sú dni, že ani nechce domov :) Ja doma som sa mohla aj na hlavu stavať nemala som šancu ho naučiť veci ako oni, rešpektuje lepšie cudzie autority a tiež u nás je pomer 1 na 1 takže má celý den intenzívny program, ktorý ja mu nezaistím ani keby čo bolo, človek je už po rokoch vyčerpaný hlavne ak je k auti aj ADHD-čko.

    OdpovědětVymazat
  6. Teraz pozerám ako máš narodené detičky a môj Valerik je 7.11.2004 :) a ja som 28.3 :)

    OdpovědětVymazat